Parcul Calea Orhei Poșta Veche Ştiri

Acord de colaborare AO CADP și Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare a mun. Chișinău

Dialogul cu primăria mun. Chișinău în vederea reabilitării Parcului Calea Orhei și amenajarea unui Pavilion Comunitar Multifuncțional ca un prim pas al acestui proces a ajuns la o etapă avansată.
După o corespondență intensă între AO CADP și Primăria Municipiului Chișinău cu subdiviziunile ei (Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare), autoritățile locale au desemnat Direcția Locativ-Comunală și Amenajare (DGLCA) ca fiind partenerul AO CADP în implementarea proiectului.
La modul concret, pe durata lunilor iulie-august, AO CADP și Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare au negociat și convenit asupra unui acord de colaborare.
Textul acordului a fost agreat și semnat de ambele părți.
De asemenea, DGLCA s-a adresat deja la Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare în vederea obținerii certificatului de urbanism pentru pavilionul comunitar multifuncțional. Direcția Arhitectură va elibera certificatul de urbanism în cel mult 30 zile.
Noi, evident, sperăm ca aceste acte să fie eliberate cît mai curînd posibil pentru a putea reuși amenajarea pavilionul cît încă afară este cald și vremea este potrivită pentru lucrări în aer liber.
Textul acordului între DGLCA și AO CADP este aici:

 

Intenționăm ca, prin acest acord, să promovăm practica încheierii unor parteneriate civice-publice, adică între grupurile societății civile și de cetățeni, pe de o parte, și autoritățile publice, pe de altă parte, pentru realizarea unor proiecte de interes public, de reabilitare a unor spații publice și de promovare a unor proiecte de inovație urbană (parcuri-grădini, grădini comunitare etc).

Reamintim, discuțiile despre reabilitarea parcului Calea Orhei de către AO CADP au început încă în octombrie 2020  și au continuat și în anul 2021.

About the author

AO CADP

Leave a Comment