Parcul Calea Orhei Poșta Veche Ştiri

Pavilion multifuncțional în Parcul Calea Orhei…în progres

Pavilion multifuncțional în Parcul Calea Orhei...în progres

Ieri, 19 mai 2021, am avut o audiență la Vasile Efros, șeful Direcției Amenajare și Mediu în cadrul Direcției Generale Locativ-Comunală. Am prezentat propunerea de amenajare a pavilionului multifuncțional în parcul ”Calea Orhei” (Poșta Veche). 

Direcția a fost receptivă la solicitarea noastră de a încheia un parteneriat în vederea realizării proiectului. 

Tot ieri am expediat și o solicitare oficială (repetată!) primarului general, vice-primarului și Direcției Generale Locativ-Comunale. 

Întrucît s-a modificat legislația privind principiile urbanismului și amenajării teritoriului, dar și legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, organizațiile, inițiativele obștești ce nu dețin un bun imobil (teren) nu mai pot simplu aviza o schiță de proiect pentru amplasarea cu instalarea ulterioară a unei piese de mobilier urban sau instalații. 

Astfel am solicitat sprijinul APL pentru obținerea certificatului de urbanism, și ulterior pentru avizarea proiectului și obținerea autorizației de construcție pentru prezenta instalație. 

Am propus semnarea unui acord de colaborare sau partneriat între Asociația Comunități Active pentru Democrație Participativă și Primăria Chișinău sau Direcția Locativ-Comunală pentru garantarea bunei realizări a proiectului.

Sperăm că autoritățile vor fi receptive și operative și vom reuși să avizăm proiectul astfel încît în luna iulie (cel tîrziu august) să putem amenaja pavilionul comunitar în parcul Calea Orhei.

About the author

AO CADP

Leave a Comment