Dialogul cu APL Parcul Calea Orhei Poșta Veche

Reabilitarea Parcului Calea Orhei – întîlnire cu vice-primarul Victor Chironda

Ca urmare a discuției publice ”Reabilitarea Parcului Calea Orhei” (12 octombrie) dar și a solicitării expediate vice-primarului Victor Chironda (16 octombrie), echipa de proiect a fost invitată azi, 19 octombrie, la o întîlnire la primăria mun. Chișinău, pentru discutarea proiectului.

La întîlnire au participat: viceprimarul Victor Chironda, Andrei Grafov  (Î.M. Asociația Spații Verzi), Vasile Efros (Direcția Locativ-Comunală), reprezentanți ai preturii Rîșcani.

Echipa CADP a solicitat alocarea unor finanțări pentru lucrări de reabilitare a infrastructurii publice din parc: rețelele de iluminare, drumurile de acces. La fel, echipa a solicitat sprijin în vederea construcției unui pavilion-multifuncțional – o instalație de mobilier urban ce ar putea fi folosită de către locuitorii cartierului Poșta Veche pentru recreere, educație, socializare etc.

Construcția pavilionului multifuncțional ar fi primul pas în proiectul ambițios de reabilitare a Parcului Calea Orhei și de implementare a ideii de amenajare și testare a unor grădini urbane în municipiul Chișinău.

Asociația a primit asigurări că autoritățile publice locale susțin proiecte venite de la societate civilă și că proiectul unui pavilion multifuncțional va avea suport și sprijin din partea primăriei mun. Chișinău la toate etapele – avizare, construcție etc.

De asemenea, vice-primarul a promis că va solicita includerea în bugetul municipal pentru anul 2021 a unor resurse pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii din parc.

About the author

AO CADP

Leave a Comment