Despre Biroul de Organizare Comunitară

Biroul de Organizare Comunitară  (BOC) este un spațiu fizic la Casa Presei care:
– oferă consultații gratuite pe teme juridice, urbanistice, contabile și de organizare comunitară. Pentru a vă programa la o consultație ne puteți scrie la adresa de email: comunicati.active@gmail.com
– găzduiește o bibliotecă de resurse (cărți și materiale despre organizare comunitară, urbanism, planificare urbană, sustenabilitate urbană, democrație participativă, activism etc.)

Proiectul ”Birou de Organizare Comunitară” abordează problema participării scăzute a locuitorilor mun. Chișinău în procesul decizional la nivel local. Cauzele acestui fenomen, așa cum reies din sondajele și cercetările la tema dată (Barometrul Opiniei Publice etc), țin de neîncrederea în instituții, percepția existenței unui nivel înalt de corupție, lipsa unor oportunități și posibilități de implicare, netransparența procesului decizional, dificultatea de a accesa resurse precum consultații calificate din partea unor experți, percepția complexității excesive a procesului administrativ ș.a.

Prezentarea Biroului de Organizare Comunitară:

Biroul de Organizare Comunitară face parte din proiectul ”Biroul de Organizare Comunitară”, finanțat de către Fundația Soros Moldova, în cadrul proiectului ”Buna Guvernare”.