Proiectul câștigător de amenajare a scuarului bibliotecii Liviu Rebreanu

BOC Poșta Veche Știri

În februarie-martie 2019 s-a desfășurat concursul de proiecte pentru amenajarea scuarului bibliotecii Liviu Rebreanu din cartierul Poșta Veche din mun. Chișinău. Proiectul câștigător a fost desemnat cel al lui Nicolae Potîng.

Întrucât biblioteca este spațiul care găzduiește atât copii, tineri, dar și adulții și vârstnicii, ne-am propus împreună cu Biblioteca Liviu Rebreanu să amenajăm spațiul aferent bibliotecii, astfel încât acesta să răspundă necesităților locuitorilor din cartier. Prin amenajarea spațiului aferent, biblioteca ”ar ieși” afară, în stradă, în spațiul public, și ar deveni mai atractivă pentru locuitorii din zonă.  

Condițiile concursului au fost:

– Reabilitarea pavajului din fața bibliotecii
– Reabilitarea scării de acces de la stradă și instalarea unei balustrade
– Reabilitarea peretelui de sprijin
– Îmbunătățirea rampei de acces la bibliotecă
– Iluminarea spațiului din fața bibliotecii
– Instalarea elementelor de mobilier urban de-a lungul peretelui de sprijin sau la peretele clădirii
– Instalarea unui panou informativ lângă peretele bibliotecii sau lângă peretele de sprijin
– Înverzirea spațiului de-asupra peretelui de sprijin

După descrierea narativă și bugetul de realizare, conceptul va fi depus la concursul de proiecte la Bugetul Civil organizat de primăria municipiului Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *