Poșta Veche Ştiri

Biblioteca pentru toți locuitorii – concurs de proiecte

Asociația Comunități Active pentru Democrație Participativă (http://cadp.md/) în parteneriat cu biblioteca Liviu Rebreanu (str. Socoleni, 9) anunță un concurs de proiecte pentru amenajarea spațiului aferent bibliotecii, din cartierul Poșta Veche. Scurtă descriere a contextului Cu începere din luna august 2018, asociația CADP implementează un proiect de organizare comunitară la Poșta Veche. În urma cartografierii generale […]

Asociația Comunități Active pentru Democrație Participativă (http://cadp.md/) în parteneriat cu biblioteca Liviu Rebreanu (str. Socoleni, 9) anunță un concurs de proiecte pentru amenajarea spațiului aferent bibliotecii, din cartierul Poșta Veche.

Scurtă descriere a contextului

Cu începere din luna august 2018, asociația CADP implementează un proiect de organizare comunitară la Poșta Veche. În urma cartografierii generale a cartierului am constatat că infrastructura social-culturală din cartier aproape lipsește. În cartier activează centrul comunitar pentru copii ”Andrieș”, centrul pentru tineri ”Pro-Vita”, biblioteca publică  ”Liviu Rebreanu”.

Biblioteca Liviu Rebreanu este parte a rețelei bibliotecilor publice B.P. Hașdeu, și este unica bibliotecă din cartierul Poșta Veche. Biblioteca este situată pe strada Socoleni, 9.

Întrucît biblioteca este spațiul care găzduiește atît copiii, cît și tinerii dar și adulții și vîrstnicii, ne propunem împreună cu Biblioteca Liviu Rebreanu să amenajăm spațiul aferent bibliotecii, astfel încît acesta să răspundă necesităților locuitorilor din cartier. Prin amenajarea spațiului aferent, biblioteca ”ar ieși” afară, în stradă, în spațiul public, și ar deveni mai atractivă pentru locuitorii din zonă.  

Condițiile concursului

– Reabilitarea pavajului din fața bibliotecii
– Reabilitarea scării de acces de la stradă și instalarea unei balustrade
– Reabilitarea peretelui de sprijin
– Îmbunătățirea rampei de acces la bibliotecă
– Iluminarea spațiului din fața bibliotecii
– Instalarea elementelor de mobilier urban de-a lungul peretelui de sprijin sau la peretele cladirii
– Instalarea unui panou informativ lîngă peretele bibliotecii sau lîngă peretele de sprijin
– Înverzirea spațiului de-asupra peretelui de sprijin

Principii de evaluare a schițelor de proiect

În final vor fi selectate propunerile de proiect care vor răspunde următoarelor principii de bază:
– Originalitatea ideii și funcționalitatea spațiului
– Condiții sigure de accesibilitate
– Accesibilitatea materialelor și lucrărilor de construcție și instalare

Schițele vor fi apreciate de către un juriu compus din arhitecți și experți din alte domenii, reprezentanți ai autorităților publice locale și locuitori.

premiul 1 – 1000 lei + abonament pe viață la bibliotecă
premiul 2 și premiul 3 – un set de cărți de la biblioteca Rebreanu + abonament pe viață la bibliotecă


Proiectele (în format de 1-4 planșe color sau alb-negru, schițe sau desene 3D însoțite de un CV cu datele de contact (telefon, email)) vor fi expediate în format PDF până pe data de 28 februarie 2019, la adresa de email: comunitati.active@gmail.com

Planșele (fațada și planul) cu dimensiuni le puteți descărca aici.

Arhivele cu volum mai mare de 10 Mb sa fie transferate cu ajutorul serviciului de transfer wetransfer.com

About the author

Boris Gherman

Leave a Comment