Poșta Veche

Ziua Orașului la Poșta Veche

Ziua orașului poate vi sărbătorită diferit. Pe 14 octombrie, între orele 11:00 – 16:00 vă invităm pe str. Ceucari (vis a vis de Andy`s) să povestiți istorii despre cartierul Poșta Veche din Chișinău. Istoriile colectate de la locuitorii din această zonă vor fi editate într-un număr de ziar dedicat cartierului. Cum a apărut cartierul? Ce […]

Ziua orașului poate vi sărbătorită diferit. Pe 14 octombrie, între orele 11:00 – 16:00 vă invităm pe str. Ceucari (vis a vis de Andy`s) să povestiți istorii despre cartierul Poșta Veche din Chișinău. Istoriile colectate de la locuitorii din această zonă vor fi editate într-un număr de ziar dedicat cartierului.

Cum a apărut cartierul?
Ce legende circulă despre Poșta Veche?
Personalități notorii.
Care au fost și sunt necesitățile cartierului?
Ce fac autoritățile publice locale pentru dezvoltarea cartierului?

Dacă cunoașteți istorii despre cartier, probleme comune, idei de îmbunătățire sau chiar creare a unor spații pentru cetățeni (cum ar fi terenuri de joacă, parcuri etc) vă invităm duminică să ne povestiți sau să ne scrieți un email la adresa comunitati.active@gmail.com. Iar dacă nu știți cum cetățenii pot să solicite autorităților soluționarea problemelor din cartier, A.O. Comunități Active pentru Democrație Participativă oferă consultații gratuite de la experți în domeniul juridic, urbanist/arhitect, organizator comunitar și contabil pentru inițiativele civice, care activează în cadrul primului Birou de Organizare Comunitară din Chișinău.

Pentru a beneficia de consultație gratuită e suficient să completați formularul de înregistrare și ulterior veți primi un apel telefonic pentru a preciza data și ora programării.

About the author

Boris Gherman

Leave a Comment