Poșta Veche Ştiri

Solicităm autorităților treceri accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități

La intersecția străzilor Ceucari și Socoleni (Poșta Veche, sectorul Rîșcani) este probabil cea mai utilizată intersecție a micro-sectorului. Zilnic sute de persoane cu dizabilități, părinți cu cărucioare, bicicliști o traversează și sînt nevoiți să coboare cărucioarele și bicicletele de pe trotuar pe carosabil pentru a trece strada întrucît aceasta nu este dotată cu treceri accesibilizate […]

La intersecția străzilor Ceucari și Socoleni (Poșta Veche, sectorul Rîșcani) este probabil cea mai utilizată intersecție a micro-sectorului. Zilnic sute de persoane cu dizabilități, părinți cu cărucioare, bicicliști o traversează și sînt nevoiți să coboare cărucioarele și bicicletele de pe trotuar pe carosabil pentru a trece strada întrucît aceasta nu este dotată cu treceri accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități.

Această problemă a fost de asemenea menționată în multiplele întîlniri pe care Asociația Comunități Active pentru Democrație Participativă le-a avut cu diverse grupuri de locuitori din zonă.

Considerăm că continuarea acestei stări de lucruri este inadmisibilă. Orășenii de la Poșta Veche trebuie să aibă străzi  accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități cel puțin, pentru început, pentru intersecțiile cele mai aglomerate. Această situație contravine, de asemenea, prevederilor Legii  Nr. 60 din  30.03.2012 privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi și a altor norme și prevederi legale.

Din aceste motive solicităm Primăriei mun. Chișinău, Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie și S.A. EDILITATE următoarele:

  • elaborarea unui plan de construcție a unor treceri accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități pe toată lungimea străzii Socoleni (cel puțin intervalul cuprins între străzile Doina și Studenților).
  • includerea în bugetul pentru anul 2019 a lucrărilor de construcție a unor treceri accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități pe strada Socoleni, intersecția cu strada Ceucari, ca fază inițială.
  • elaborarea unui plan de construcție a trecerilor accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități în micro-sectorul Poșta Veche.

Solicitarea a fost expediată la data de 13 noiembrie 2018.

About the author

Boris Gherman

Leave a Comment