Dialogul cu APL Poșta Veche Ştiri

Cetățeni la dialog cu Primarul

Sîmbătă, 16 februarie, la ora 11.00 am convocat o întîlnire cu locuitorii blocurilor 9 și 11/1 de pe strada Socoleni (cartierul Poșta Veche).
Scopul declarat al întîlnirii era să discutăm cu locatarii din aceste blocuri despre amenajarea curții dintre blocuri în cadrul Bugetului Civil 2019. Totuși, urma să discutăm și despre problemele curente cu care se confruntă blocul 11/1 – apa care curge în subsol și circulația nepermisă a automobilelor prin curtea blocului.
În toamna anului trecut am inițiat o serie de acțiuni – scrisori oficiale, petiții și chiar un live de la fața locului. Instituțiile ne-au trimis una către alta…și nu am reușit să urnim carul din loc. Așa că am solicitat o audiență la primarul general interimar al capitalei, care a fost fixată tot pentru sîmbătă, ora 13.00.
La întîlnire au venit mai mulți locatari, cu precădere din blocul Socoleni 11/1.

Am discutat întîi despre problemele curente:
lipsa unui canal de scurgere a apei pluviale, ceea ce face ca toată apa care se scurge la vale dinspre strada Doina să ajungă în subsolul blocului 11/1.
circulația neautorizată a automobilelor (accesul a fost deschis ilegal odată cu deschiderea unui magazin în blocul 9).
Locuitorii au expediat anterior o scrisoare Direcției Transport și Comunicații a primăriei mun. Chișinău care a solicitat Inspectoratul Național de Patrulare al IGP să intervină. Locuitorii au mers la poliție iar acolo…li s-a zis că pot instala un indicator rutier ori o patrulă, și nimic mai mult (locuitorii au cerut re-instalarea scărilor și blocarea fizică a străzii pentru automobile).
Am convenit cu locuitorii că despre aceste probleme vom vorbi la întîlnirea cu primarul interimar Ruslan Codreanu.
În ce privește amenajarea curții, locatarii au exprimat disponibilitatea de a elabora un proiect ce ar curpinde:
reparația terenului de joacă de lîngă blocul Socoleni 11/1
amenajarea unui teren sportiv lîngă gardul dinspre strada Ceucari.
amenajarea unui foișor/spațiu comunitar.

Am convenit că vom organiza o întîlnire, cel mai probabil pe 2 martie, în cadrul căreia vom discuta concret anumite detalii ale proiectului precum și acțiunile de promovare pentru Bugetul Civil.
La ora 13.00 am mers, împreună cu dl. Anatolii, din partea locatarilor, la întîlnirea cu primarul interimar Ruslan Codreanu. Dl. Anatolii a comunicat primarului interimar problemele cu care se confruntă locatarii blocului – apa din subsol și circulația automobilelor.
Primarul interimar a dat asigurări că se va implica în soluționarea problemei.
Duminică, pe 17 februarie, primarul interimar, însoțit de reprezentanți ai Direcția Locativ-Comunală şi Amenajare și Direcția transport public și căi de comunicație Chișinău au mers la fața locului, unde au discutat cu locuitorii și a promis că problemele menționate vor fi rezolvate foarte curînd.

Nu ne rămîne decît să așteptăm.

About the author

sergiubejenari

Leave a Comment