Evenimente Scuarul Circului

Reportaj foto de la Atelierul de grădinărit comunitar

Azi la Atelier de grădinărit comunitar în scuarul Colina Circului a fost tare fain să grădinărim împreună pentru binele comun, chiar dacă un pic frig ❤
Am plantat în special în grădina din interiorul pavilionului, după design-ul lui Anatolii – pomi de vișini, smochini, hortensia, lavanda, cimbrișor, salvie, lilium, ienupăr tîrîtor, sedum, miscanthus, căpșuni ❤
Lîngă pergole am plantat wisteria, trandafir comestibil, viță de vie.
În scuar am mai plantat castani comestibili, afini și mure.
Săptămâna viitoare împreună cu Victor o să amenajăm niște pergole suplimentare, simple, din lemn, care să protejeze spațiul ceva mai mult și pe care să creștem kiwi, viță de vie, clematis și trandafir comestibil.

Atelierul este un eveniment de follow-up în cadrul la proiectul DIY for Сlimate. Acesta este implementat de Eco Misto Chernigiv în parteneriat cu EcoVisio, Plato și Internationaler Arbeitskreis e.V. în cadrul programului de sprijin financiar „MEET UP! Tineret pentru parteneriat”, finanțat de Ministerul Federal de Externe al Germaniei și Fundația EVZ..

About the author

Lilia Nenescu

Lilia Nenescu a studiat antropologia la Universitatea de Stat din Moldova. Între 2015-2017 lucrează la Asociația Tinerilor Artiști „Oberliht”. Din 2017 coordonează proiectul „Comunități active pentru democrație participativă în oraș” și este membră PLATZFORMA.MD. Actualmente face studii de masterat în dreptul muncii la Universitatea de Stat din Moldova.